Min viktnedgång

Genväg till

28 november 2010

1a advent =)

Godkväll kära bloggläsare .. som mest troligt inte är så många då jag är expert på att blogga sällan
, men glömmer bort det och den sista tiden har tiden bara rusat iväg o dagarna går undan .. Snart är det julafton och nyår o snart nytt år med andra ord.

Tänker inte skriva att jag kommer bättra mig med bloggandet för det har jag ju skrivit ett x antal gånger redan och så har de oftast inte blivit utan det dyker in ett blogginlägg lite då o då helt enkelt. Och det är ju inte alltid det händer nåt super intressant som inte händer varje dag :P

Men mycket har hänt sen sist jag skrev .. ( tagit bort några av mina senaste blogginlägg dock.. )

Vet inte riktigt var jag ska börja men jag har iallafall fått en bra chans till att få ett betydligt bättre o hälsosammare liv . Är ju som många av er redan vet kraftigt överviktig o har så varit sen barnsben.

Efter många många försök att på egen hand lyckas gå ned i vikt har jag inte lyckats än.. man tappar några kilon för att efter ett tag gå upp dom igen o oftast några till..

Så efter en tids tänkande o funderande så bestämde jag mig för att gå till doktorn o be om remiss till en gastric bypass operation. detta gjorde jag i mitten på augusti .
redan efter 3 månader var op dagen här den 10 november 2010 blev jag opererad .
Allt har gått jättebra och jag mår hur bra som helst som man kan göra efter en sådan op tror jag.

Har dock lite svårt vissa dagar att få i mig allt vatten speciellt förra helgen då jag i stort sett låg o sov o vila hela dagarna pga av att jag fick min mens på fredagen så hade rätt ont i magen.

på tisdagen bestämde jag mig för att gå ut en "långrunda" med ozzy o packa med fika o dricka då jag tänkte gå dit min man jobba då han bara var ca 1,5-2km bort.
Vi traska på i regnet som föll på oss o efter en stund var vi framme .. mannen stod ut med vägen då han väntade på att min mamma skulle komma med dieseltanken till han. Så vi stod o prata lite o efter en stund börja ja känna mig lite konstig o drack lite men kände att jag nog måste sätta mig ner så satte mig på trappan till maskinen o luta mig framåt lite .. samtidigt kom mamma med tanken o fick mötande bil så ja titta lite på hur dom skulle komma förbi varandra o sen titta ja ner i marken igen för ja kände mig lite yr o svag eller hur man ska förklara.. en sekund senare minns jag absolut ingeting va som hände förräns jag hörde Niclas ropa o även mamma.. tänkte va pratar dom om.. men när ja öppna ögonen märkte jag att jag låg på marken.. hade svimmat :O niclas hjälpte mig upp o dom gick med mig mot mammas bil men en liten bit ifrån har jag tydligen svimmat av igen.. o sen fick dom åter igen "väckt" mig o fick in mig i bilen.

Både mamma o niclas var oroliga o fråga va som hände o om jag hade ont i magen eller nån annanstans.. men kände att ja bara behövde sitta ner o vila lite.. men mamma sa att hon kör mig till akuten så får dom kolla upp mig. Niclas stanna kvar vid maskinen så han kunde köra tillbaks me tanken osv.. han erbjöd sig att följa med hem men ja kände att ja inte kommer klara gå upp för trapporna just då så sa att ja ville hem till mamma så länge.

Men som sagt mamma körde till akuten o på vägen dit piggna ja till.. men var fortfarande lite yr o kläderna var mega blöta o skitiga eftersom ja svimma på grusväg i regnväder..

När vi kom in på akuten så tog de väl ca 20 min innan vi fick komma in o anmäla oss .. fick förklarat att jag gjort gbp op m.m o va som hänt.. så fick efter bara några minuter komma in på ett rum o lägga mig i en säng samt låna ett par byxor av dom så ja fick av mina blöta kläder.
Sen kom en kirurg o kände o tryckte på magen men han kände inget konstigt men bestämde sig ändå för att dom skulle göra EKG,blodprov, o ge mig dropp eftersom jag mest troligt hade vätskebrist.
alla prover o tester var helt ok så de var vätskebrist så fick ligga med de i ca 2 h .
totalt var jag på akuten i 5 timmar .

Niclas ringde mamma några gånger o fråga hur de gick o när vi fått reda på att ja skulle få dropp osv så körde niclas hem o hämta kläder till mig o sen kom han in på akuten o mamma kunde köra hem eftersom hon hade ju ozzy i bilen oxå.

På kvällen blev de mysfaktor framför teven med min älskling o beordad att dricka o äta ordentligt..

Min älskade man har varit väldigt tjatig på mig med att jag ska dricka vatten.. men de är klart att han vill att jag ska må bra o säger de för min skull hihi han e för go min älskling.. men bra o ha han för ibland glömmer man bort sig o tiden rusar iväg.. mindre kul o försöka få i sig en liter vatten på sena kvällen .. då blir de ju massa dassbesök hela natten hihi..

Oroade min mamma o man ordentligt tror jag efter denna händelse o jag lovar att jag ska ta de lugnt o sköta om mig .

I fredags var det dags för mig o ozzy o åka ner till skåne för jag ska passa syrrans hus medans dom är utomlands o då passar ja på o umgås me mina nära o kära här nere eftersom vi träffas ju inte lika ofta som förr när man själv bodde här.
Skulle inte kört ner förräns idag men eftersom de snöat i veckan plus hela helgen så var fredagen bästa dagen o köra ner tyckte Niclas.

Så nu är jag hemma hos syrran (maria) o sitter o bloggar för fulla muggar.
Bara jag som är vaken hihi

Kan säga att denna veckan som gått varit väldigt händelserik både för mig o för några av mina nära o kära ni vet själva vilka ni är.. Ni ska veta att jag alltid finns här för er o tack för att ni finns för mig.

Är så tacksam över min underbara familj o mina systrar o min mamma som ställer upp till 110% o för alla mina underbara vänner.

Sen jag operera mig har jag gått ner ca 12 kg .. märker de inte så mycke själv men omgivning tycker annorlunda hihi de är kul o höra :D men nu ska de bort ännu fler så de så sakta men säkert .

Nej nu blev det ett riktigt lååångt blogg inlägg så nu har ni o läsa..

snart kallar sängen på mig så säger godnatt o sovgott till er alla..

ps .. JAG MÅR BRA nu så ni behöver inte oroa er o jag tar de lugnt o överanstränger inte mig för mycke utan tar de mesta i lugn takt.

<3 Älskar mina nära o kära<3

godnatt o sov gott o trevlig första advent <3

1 kommentar:

  1. Usch, obehagligt att svimma=s Jag svimmade för första gången dagen Brian kom -av blodbrist... Jag slipper gärna det igen, för det känns som om man bara faller och faller och faller ner i ett mörkt hål! Alla kallade på mig, Barnmorskan och Niklas -det var Niklas röst som kallade på mig hörde jag, lång bort... Nej, pi var obehagligt.

    Skönt att du mår bättre nu iaf=) All lycka!

    SvaraRadera